Trilogie Vanaf 2001 heeft Leo Klinkers de 'methode Klinkers' vastgelegd in een drietal boeken.
image Trilogie
blank

De methode Klinkers

Leo_Klinkers Van 1971 tot 1983 was Leo Klinkers belast met het onderwijs en onderzoek in de bestuurskunde aan de juridische faculteit van de Rijksuniversiteit Utrecht. In die periode heeft hij een methodologie ontwikkeld om overheden in staat te stellen beleid te maken en uit te voeren, gebaseerd op principes uit een aantal wetenschappen: rechtsgeleerdheid, politicologie, sociologie, filosofie, sociale psychologie, cybernetica, managementtheorie, organisatietheorie, causaliteitsleer, communicatietheorie en argumentatieleer

Met elementen uit die deelwetenschappen is een manier van denken en handelen gebouwd die gaandeweg de 'methode Klinkers' is gaan heten. Dit wetenschappelijke fundament is vanaf de jaren tachtig in vele tientallen projecten in de praktijk van overheden in diverse landen met succes uitgevoerd. Men kan de 'methode Klinkers' zien als een vorm van toegepaste wetenschap, gebaseerd op methodologische aspecten van 'doel stellen' en 'doel bereiken'.

Klik hier voor de lijst projecten die met de 'methode Klinkers' in diverse landen zijn uitgevoerd.

Vanaf 2001 heeft Leo Klinkers de 'methode Klinkers' vastgelegd in een drietal boeken. Klik hier voor een beeld van deze trilogie en een korte toelichting per boek. Zeer beknopt weergegeven omsluit de 'methode Klinkers' vier architecturen, die we ook wel de Standaarden van Interactief Beleid Maken noemen:

     In de e-cursus Uitvoerbaar Beleid Maken kunt u deze methode tot in detail leren, mede aan de hand van vele tientallen voorbeelden uit de praktijk en van tools die een beleidsmaker nodig heeft om concrete beleidsresultaten te realiseren.